Kongerökelse

Kongerökelsen blandas sedan 1960-talet i Norge enligt ett traditionellt recept. Namnet har den fått av att ingredienserna till viss del är de samma som de tre vise männen hade med sig som gåvor till Jesusbarnet enligt berättelsen i Bibeln. Frankincense, myrra och andra exotiska dofter behöver dock inte endast höra julen till utan kan njutas året runt.

Använd ca en tesked av blandningen i ett rökelsekärl av metall och av det slag man sätter ett värmeljus under. Vi rekommenderar dig att använda värmeljus av stearin i aluminiumkopp med 4-6 timmars brinntid eftersom de utvecklar tillräckligt med värme för att kådan ska smälta och rökelsen ska sprida sin väldoft.

Kongerökelse
Snart i lager igen
Rökelsekärl Kongerökelse
Snart i lager igen

Kongerökelsen blandas sedan 1960-talet i Norge enligt ett traditionellt recept. Namnet har den fått av att ingredienserna till viss del är de samma som de tre vise männen hade med sig som gåvor till Jesusbarnet enligt berättelsen i Bibeln. Frankincense, myrra och andra exotiska dofter behöver dock inte endast höra julen till utan kan njutas året runt.


Använd ca en tesked av blandningen i ett rökelsekärl av metall och av det slag man sätter ett värmeljus under. Vi rekommenderar dig att använda värmeljus av stearin i aluminiumkopp med 4-6 timmars brinntid eftersom de utvecklar tillräckligt med värme för att kådan ska smälta och rökelsen ska sprida sin väldoft.