I lager.

Love and Happiness, 12 rökelser och resiner

215 kr

Love and Happiness

Sortiment med 12 rökelser och resiner

Plåtask med ett sortiment av de mest omtyckta rökelserna och resinerna som traditionellt ansetts vara dofter som ger en känsla av glädje och lycka. Asken innehåller tolv små burkar med patchuliblad, rosenblomblad, damianablad, jasminblommor, citronmeliss, labdanum, myrtenblad, myrra, tonkabönor, violblommor, benzoe och styrax.

Vikt: Totalt ca 20 g

Många som använder sig av resin (hartser) och torkade örter upplever att brännandet av detta är mer högtidligt och andligt än att enbart använda sig av rökelsepinnar eller rökelsekoner. Kanske har det med tillvägagångssättet att göra, som med de olika stegen kan liknas vid en slags ceremoni.

För att använda resin och torkade örter behövs (utöver resin) rökelsekol och ett värmetåligt kärl som ska tåla glöd och värme. Vissa kärl har ett nät som kolet kan brännas på. Det är annars vanligt att använda sig av rökelsesand för att fördela värmen under kolet. Efter det att kolet fått en gråvit färg så kan hartsen/resinet/örterna strös på.

Obs! Tänk på att hartser ibland utvecklar mer rök än vanliga rökelser. Det är också viktigt att hartsen enbart glöder och inte brinner. Tänk också på att kärlet, speciellt om det är mindre, kan bli mycket varmt och därför ska stå på eldfast underlag.